Olanda bitcoin


olanda bitcoin

Economistul care a prezis criza economică din critică dur Bitcoin: Are valoare fundamentală zero. Nu faceți ca Elon Musk!

olanda bitcoin

Valoarea fundamentală a Bitcoin este zero și ar putea fi chiar negativă, având în vedere impactul său asupra mediului, spune Roubini, într-o analiză pentru Financial Times, olanda bitcoin de Business Insider. Totodată, Roubini consideră că monedele virtuale nu pot oferi stabilitate ca mijloc de stocare a valorii.

olanda bitcoin

În schimb, ele sunt schemă de pompare a banilor întreținută de teama investitorilor că ar putea pierde. Economistul olanda bitcoin că monedele virtuale nu aduc venituri, nu au o utilitate, nu inovează plăţile sau alte servicii. De altfel, Bitcoin nu face parte din portofoliile investitorilor serioși, afirmă Roubini.

Roubini mai aduce un argument în favoarea teoriei sale critice la adresa criptomonedelor: afectează mediul.

În acest sens, există dovezi care să susțină afirmațiile sale. O analiză a Universității Cambridge citată de BBC a stabilit că Bitcoin utilizează mai multă energie electrică anual decât întreaga Argentina.

olanda bitcoin

Crearea criptomonedelor are nevoie de energie, pentru că implică calcule complexe efectuate de computere pentru a verifica tranzacțiile. Cercetătorii din Cambridge spun că industria consumă aproximativ ,36 terawatt-oră TWh pe an și este puțin probabil ca respectivul consum să scadă dacă valoarea monedei nu scade. Pe măsură ce prețul crește, crește și consumul de energie, potrivit lui Michel Rauchs, cercetător la The Cambridge Centre for Alternative Finance, unul din creatorii instrumentului online care generează aceste estimări.

olanda bitcoin