Chineză bitcoin


China, centru mondial de minare a bitcoin

Peste de miliarde de dolari au dispărut din piaţa criptomonedelor în ultimele 24 de ore. Ştirile negative din ultima săptămână au diminuat semnificativ entuziasumul pentru bitcoin.

chineză bitcoin bitcoin la bani reali

Marţi, Banca Populară a Chinei a anunţat că bitcoin nu ar trebui utilizat ca mijloc de plată şi a interzis serviciile asociate cu monedele virtuale din cadrul instituţiilor financiare şi al firmelor de plăţi. Banca central chineză intenţionează să îşi lanseze propria monedă digitală, un stablecoin.

Linia dură a Chinei privind monedele digitale nu este nouă. Înautorităţile au închis schimburile locale de criptomonede şi au interzis aşa-numitele oferte iniţiale de monede ICOo modalitate prin care companiile pot strânge bani prin emiterea de noi jetoane digitale.

chineză bitcoin cel mai ieftin portofel bitcoin

Tot marţi, trei organisme chineze din industria bancară şi a plăţilor au emis o declaraţie prin care avertizau instituţiile financiare să nu desfăşoare activităţi legate de moneda virtuală, inclusiv tranzacţionarea sau schimbul prin intermediul monedei, relatează CNBC. Anterior, pe 12 mai, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat că producătorul de chineză bitcoin electrice a suspendat achiziţiile de vehicule folosind bitcoin, invocând îngrijorări legate de chineză bitcoin.

chineză bitcoin platforma de investiții crypto

Comentariile lui Musk au făcut ca peste de miliarde de dolari să dispară de pe întreaga piaţă a criptomonedelor în acea zi.

Anunţul de suspendare a plăţii bitcoin a venit la doar trei luni după ce Tesla a dezvăluit că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi va începe să accepte bitcoin în schimbul produselor sale.

Cât de mult va scădea Bitcoin după atacul Chinei

Scăderea Bitcoin a dus la un efect în lanţ pe piaţa criptomonedelor. Totuşi există şi o veste bună pentru pentru Bitcoin. Analiştii se aşteptă ca scăderea să se oprescă chineză bitcoin jurul valorii de