Bitcoin washer


Vezi galeria foto » Dincolo de elementul speculativ, în care numeroşi investitori amatori sau profesionişti s-au grăbit să cumpere Bitcoin sau alte monede virtuale anticipând profit rapid obţinut prin revânzarea la un preţ mai bun, un rol important în ascensiunea bitcoin washer a fost şi promisiunea de a face bani cu ajutorul echipamentelor de minare.

bitcoin anonim doubler

Practic, în perioada de vârf de la finalul anuluioricine putea investi economiile personale sau fonduri împrumutate de la bănci în dezvoltarea aşa numitelor ferme de monede virtuale. În esenţă, acestea sunt nimic altceva decât încăperi foarte bine ventilate şi conectate la o sursă cât mai ieftină de energie electrică.

bitcoin spv client

În cazul monedei Bitcoin, minerii sunt echipamentele ASIC bitcoin washer specializate proiectate pentru a procesa cât mai rapid şi eficient algoritmul criptografic pe care se bazează generarea monedei Bitcoin.

Dar bitcoin washer fel de bine puteau fi PC-uri obişnuite modificate pentru a găzdui cât mai multe acceleratoare grafice pentru jocuri, a căror putere de procesare combinată era folosită pentru generarea de Ethereum sau alte monede bitcoin washer bazate pe algoritmi criptografici bitcoin washer optimizaţi pentru acest tip de echipamente.

luând profit în cripto

În ambele situaţii, promisiunea era obţinerea unui câştig rapid, mult peste nivelul dobânzii acordată de instituţiile bancare, sau profitul adus de investiţiile pe bursă.

Faţă de maximul de aproape dolari atins în perioada de vârf, cotaţia de dolari afişată în prezent nu mai entuziasmează pe nimeni, volumul de tranzacţionare foarte redus îndemnând criticii să se întrebe dacă nu cumva şi acest preţ este supraevaluat.

cel mai bun site web pentru a investi bitcoin

Însă de departe cei mai afectaţi sunt antreprenorii care încă deţin ferme de criptomonede, nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea în pierdere sperând că interesul investitorilor pentru achiziţionarea de criptomonede va reveni.

Însă tot mai mulţi dintre aceştia ajung să capituleze sub povara datoriilor insurmontabile.

cryptocurrency cea mai mare capac de piață

Altfel spus, încă o prăbuşire a cotaţiilor Bitcoin până spre nivelul de bitcoin washer dolari riscă să îi scoată din joc şi pe minerii abonaţi la energie ieftină. Însă reducerea numărului de mineri nu înseamnă neapărat sfârşitul reţelei blockchain pe care se sprijină moneda Bitcoin.

În scenariul cel mai pesimist, prelungirea declinului până la cotaţii de sub dolari ar putea pune serios la îndoială fiabilitatea monedei Bitcoin ca şi depozit de valoare.

bitcoin litecoin trading

Căutată de speculatorii profesionişti, volatilitatea extremă a cotelor de tranzacţionare observată în ultimul an este de natură să gonească investitorii serioşi, dar şi companiile care în trecut au testat folosirea Bitcoin mijloc de plată.