Avantajele bitcoin


winklevoss bitcoin adresa wallet

Ea creează controverse atât la nivel mondial, cât și european. Recent, Banca Centrală Europeană a transmis cetățenilor europeni un avertisment cu privire la riscurile pe care le implică utilizarea bitcoin-ului.

bitcoin atm sf

Într-adevăr, moneda digitală ar putea reprezenta o evoluție firească datorită avansului tehnologiei, însă avantajele bitcoin o doza mare de scepticism cu privire la nivelul societății de a putea răspunde noilor dezvoltări. Printre avantajele bitcoin-ului se regăsesc: creșterea confidențialității datorită transferului anonim de valori, imposibilitatea falsificării, dar și utilizarea ei oriunde pe avantajele bitcoin.

bitcoin taxe 21

În același timp, este necesar să vedem și riscurile pe care le implică bitcoin-ul, și anume: moneda nu beneficiază de reglementări pentru protecția utilizatorilor, poate reprezenta un potențial risc pentru sistemele financiare și poate conduce la evaziune fiscală.

Din cauza implicațiilor sale, China a interzis utilizarea bitcoin-ului, iar SUA, deși este o societate care se avantajele bitcoin excelent inovației, caută să creeze instrumente de reglementare care să inspire încredere și să limiteze utilizarea ilegală a monedei.

poate fi impozitat bitcoin

Ce acțiuni consideră Comisia că ar trebui luate pentru a împiedica eventualele pericole presupuse de moneda virtuală bitcoin în spațiul Uniunii Europene?